Västerbergslagens Elförsäljning råder sina kunder att spara el och planera el-ekonomin framåt

2023-01-10

Västerbergslagens Elförsäljning råder sina kunder att spara el och planera el-ekonomin framåt

Runt 20 000 kunder har fått sina elräkningar för december. Västerbergslagens Elförsäljning ABs (VB Elförsäljning) kunder finns företrädesvis i elområde 3 där elpriserna under senaste månaderna har skenat rejält och gett kraftigt höjda elkostnader.

Allt fler kunder har fått svårigheter att betala sina elräkningar på grund av skenande elpriser och den höga elförbrukningen under kalla december. Eluppvärmda hushåll har fått decemberräkningar som är flerdubbelt dyrare jämfört med samma period under föregående året.

Det främsta rådet är att inför de kommande månaderna se över elförbrukningen hemma. Vi uppmanar också kunderna att planera ekonomin för flera månader framåt. Alla kan följa upp sin elförbrukning på Mina sidor på vbenergi.se, berättar Johan Carlsson, VD VB Elförsäljning.

Skjut inte upp betalningen, vintern fortsätter i januari, februari och mars. Uppmaningen är därför att betala så mycket man har möjlighet till för det kommer fler elräkningar som ska betalas, tillägger Johan Carlsson.

Vi vill varna kunder för externa kreditbolag som erbjuder sig att hjälpa till att skjuta upp betalningen av elfakturan. Sådana lån riskerar att bli dyra i förlängningen. Mitt råd till kunderna är att vända sig till vår Kundservice först för råd eller att hitta en möjlig lösning, tillägger Johan Carlsson. 

För mer information: Johan Carlsson, VD VB Elförsäljning, 0240-876 50