Viktigt att tänka på

Jämför samma sak

Fast pris, rörligt pris eller anvisningspris. Ett fast pris kan ibland verka dyrare om det jämförs med en månad när det rörliga priset var lågt. Ett rörligt pris kan man aldrig veta vad det blir i framtiden och det är ju för tiden framåt du förväntas ingå avtal. Ta reda på alla avgifter som kan tillkomma: Fast avgift, rörlig avgift för elcertifikat mm.

För en oberoende jämförelse finns Elpriskollen

Kontrollera om du redan har ett fast avtal

Har du ett fast elavtal med oss eller något annat elhandelsföretag är avtalet bindande. Tänk på att om du vill bryta avtalet måste du betala en lösenavgift. Har du t ex ett fastpris avtal hos oss där avtalspriset är 41 öre/kWh, 1 år kvar på avtalsperioden och en årsförbrukning på 10 000 kWh, blir lösenavgiften 877 kr. Har du elavtal med oss hittar du information om din gällande avtalsperiod på fakturan. 

Ångerrätt på 14 dagar har du alltid när du tecknar avtal på distans

Ångerrätten börjar gälla från den dagen du tecknar avtalet. Kontrollera alltid vad det står om ångerrätten i avtalet innan du skriver på eller säger ja. Om du ångrar dig ska du kontakta bolaget som har registrerat dig som kund och förklara att du ångrat dig.

Skriftlig signering av elavtal

Blir du uppringd av en telefonförsäljare som erbjuder ett elavtal ska du alltid få avtalserbjudandet skriftligt efter telefonsamtalet. Därefter läser du igenom erbjudandet i lugn och ro, och signerar det om du vill. Signerar du inte, finns inget gällande avtal.

Säg aldrig JA till något du känner dig osäker på.

Kontakta gärna vår kundservice på 0771-98 70 00 så berättar vi mer om rådande elpriser och våra elavtal!

20170815-IMG_2281-Pano.jpg

Avsändare till denna sida är Västerbergslagens Elförsäljning AB