Styrelsen för Västerbergslagens Elnät AB har utsett Jon Norling till ny VD fr o m 1 mars

2023-01-13 article_img

Styrelsen för Västerbergslagens Elnät AB har utsett Jon Norling till ny VD fr o m 1 mars

Västerbergslagens (VB) Elnät AB:s styrelse har utsett Jon Norling till ny VD för VB Elnät och han börjar den 1 mars 2023.

Vi har nu slutfört rekryteringen av VD till elnätsbolaget och är glada att kunna välkomna Jon Norling. Jon kommer också att vara chef för Drift och Anläggning inom elnätsbolaget, säger Annika Viklund, styrelseordförande för VB Elnät AB och fortsätter:

Vi står inför en stor utveckling av elnätet och allt fler kunder vill ansluta sig och vi behöver säkra utbyggnaden för att vara en möjliggörare för den klimatomställning som pågår, där elnätet har en avgörande roll. Därför gör vi historiska satsningar på nätutbyggnad och ökar investeringstakten kommande år för att infria kundernas förväntningar på ett elnät.

Jon som kommer närmast från Quant Service region Europa, där Jon varit helhetsansvarig för underhåll och utrustningsförbättringar i flera energitunga industrier runtom i Skandinavien berättar om varför han väljer att börja i energibranschen och att komma till VB Elnät:

 Det är en spännande tid att komma till energibranschen med alla de stora satsningar som ska göras inom VB Elnät. Jag ser verkligen fram emot att få börja på VB Elnät och få möjlighet att träffa kunder, chefer och medarbetare för att tillsammans genom elnätet säkra upp konkurrenskraften för vår region, säger Jon Norling.

Malin Wallenberg, VD för VB Energi som också haft rollen som VD för VB Elnät sedan 2018 välkomnar Jon till VB-koncernen och till elnätsbolaget:

 Det ska bli roligt att få välkomna Jon till koncernen – det är historiska satsningar som görs på elnätssidan och därför känns det väldigt bra att vi nu gör denna satsning inom koncernen med en VD för VB Elnät. Jag ser fram emot ett gott samarbete, avslutar Malin Wallenberg.

Kontakt för mer information:
Annika Viklund, Senior Vice President and Head of Business Area Distribution, VD Vattenfall Eldistribution AB
Sr Executive Assistant: Anette Axelsson (anette.axelsson@vattenfall.com) mobile: +46 73 069 4261

Fakta: VB Elnät är ett helägt dotterbolag till VB Energi.
Läs mer om VB Elnät här på vbenergi.se