Malin Wallenberg ny VD för VB Energi

2018-09-27 article_img

- Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare i VB-koncernen och i samverkan med Vattenfall, Ludvika och Fagersta kommun driva utveckling av bolaget till värde för våra kunder och en hållbar framtid, säger Malin Wallenberg.  

Vid årsskiftet går Bo Sörberg i pension efter 12 år som VD för VB Energi. Malin Wallenberg tillträder 1 januari 2018 och tar med sig erfarenhet från både el och gasförsäljning, kraftvärmeverk, elnätsverksamhet och kärnkraft. Malins utbildningsbakgrund är en fil.kand i Statsvetenskap och hon har haft roller som VD, styrelseordförande och andra ledande befattningar i kommunägda bolag, kommunal förvaltning, myndigheter och privata företag. 

- Malin har en gedigen erfarenhet från olika verksamhetsområden inom energibranschen och jag är övertygad om att hon kommer att vidareutveckla den höga service, tillgänglighet och goda miljöprestanda som bolaget har idag, säger VB Energis styrelseordförande Jenny Larsson, Vattenfall. 

- Som delägare i bolaget vill både Ludvika Kommun och Fagersta Kommun hälsa Malin Wallenberg varmt välkommen till VB Energi. Jag och hela styrelsen ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger vice styrelseordförande Leif Pettersson, Ludvika Kommun.   

Ytterligare upplysningar lämnas av

Jenny Larsson, styrelseordförande i VB Energi AB, 070-622 19 27
Malin Wallenberg, 070-712 35 40