Johanna Walterson ny vd för VB Energi

2023-09-13 article_img

Bild. Johanna Walterson

- Jag är mycket glad att kunna meddela att Johanna Walterson har utsetts till ny vd för VB Energi. Johanna har bred erfarenhet från energibranschen, att leda investeringstung verksamhet och därtill utmärkta ledaregenskaper. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Johanna och att följa hennes arbete med att leda organisationen och utveckla VB Energi framåt, tillsammans med kunder och lokalsamhället, säger Lovisa Fricot Norén, chef för Vattenfall Värme i Sverige och styrelseordförande i VB Energi.

- Jag vill även tacka Malin Wallenberg för hennes fina insatser inom VB Energi och Vattenfall och önska henne lycka till med sitt kommande uppdrag, säger Lovisa Fricot Norén.

Johanna Walterson ny vd för VB Energi

Johanna Walterson har utsetts till vd för Västerbergslagens Energi AB (VB Energi). Johanna kommer närmast från Ellevio och tillträder sin nya befattning den 7 december 2023.

Johanna Walterson kommer närmast från en roll som ansvarig för projektverksamheten för Ellevios elnät i Stockholm. Dessförinnan var hon ansvarig för projektverksamheten gällande fjärrvärme-, kyl- och ångnäten inom Vattenfall Värme i Uppsala och före det även haft ett antal befattningar vid ABB i Ludvika.

- Jag är både ödmjuk och förväntansfull inför uppdraget att driva och utveckla VB Energi framåt tillsammans med alla kompetenta medarbetare, säger Johanna Walterson.

VB Energis ekonomichef Mats Blomqvist går in som tillförordnad vd från den 18 oktober, då nuvarande vd Malin Wallenberg lämnar sin befattning, och till dess att Johanna Walterson tillträder.

För ytterligare information kontakta:

Lovisa Fricot Norén, Vice President Business Unit Heat Sweden, styrelseordförande i VB Energi

 

+46 8 739 50 00

 

Publicerat 2023-09-13