Hej, vill du tänka miljösmart?

granreturen_2023_webb.jpg

 

🎄Vi har ett resultat!🎄Årets Granreturen är avslutad. Ungdomarna i Källbottens IK har gjort ett fantastiskt arbete. Det blev hela 5,48 ton julgranar! Pengarna som granarna genererat kommer att skänkas till ett välgörande ändamål i kommunen och Källbotten IK får 20 000 kronor till sin föreningskassa. Bra för alla och ett värmande slut på julen❣️

Se filmen genom att klicka på bilden.

 

Den 13 januari 2024 är det dags för Granreturen! Om vi alla hjälps åt kan vi även i år på ett enkelt och miljöeffektivt sätt återvinna julgranarna och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Så här fungerar Granreturen

Den 13 januari, på tjugondedag Knut, hämtas julgranar upp i Ludvika och Grängesbergs tätorter samt att det på andra ställen ställs ut containrar där granar kan lämnas. Alla insamlade julgranar flisas och omvandlas till energi i form av klimatsmart fjärrvärme och för varje gran vi samlar in skänker vi en summa till välgörande ändamål. Ju fler granar vi samla in, desto mer kan vi skänka. Bra för alla och ett bra slut på julen!

Du som bor i villa i Ludvika och Grängesbergs tätorter:

Ställ ut din julgran bredvid ditt sorteringskärl senast fredag den 12 januari, så hämtar ungdomarna från Källbotten IK granen lördag den 13 januari på tjugondedag Knut.

Du som bor i lägenhet eller utanför tätorterna:

Lämna din gran i en av våra utplacerade containrar där personal finns på plats.

På följande platser kan du lämna din gran:

Grängesberg, lördag den 13 januari
• Hans Ingels plan (stationen), cirka kl. 9.00–10.00 och 14.00–15.00

Ludvika, lördag den 13 januari
• Notgården (parkeringen vid förskolan), cirka kl. 9.00–10.00
• Högbergsskolan (skolgården), cirka kl.10.30–11.30
• Folkets hus (parkeringen), cirka kl.12.00–13.00
• Skuthamn (parkeringen vid badplatsen), cirka kl.12.00–13.00
• Marnäs torg, cirka kl.13.30–14.30
• Lasarettet (stora parkeringen), cirka kl.15.00–16.00

Granreturenbidrag

Björkås anpassade grundskola i Grängesberg och Odd Fellow fick i år bidrag!

I år skänkte Granreturen sju tusen kronor till Björkås anpassade grundskola i Grängesberg där bidraget gick till en föreställning för barnen. Även Odd Fellow fick ett bidrag, på sex tusen kronor, för deras arbete med lokal välgörenhet.

Granreturen bidrar även med tjugo tusen kronor till ungdomarna i Källbotten IK för deras insats med insamlandet av julgranarna.

Sök bidrag för nästa år

Du som är intresserad av att söka bidrag för nästa år (2024) är välkommen att kontakta Aiki Rillo på telefon
0240-876 33 eller via E-post: aiki.rillo@vbenergi.se.

Vi samarbetar med WBAB, LudvikaHem och Maserfrakt för sjätte året i rad genom Granreturen för att samla in så många julgranar som möjligt i Ludvika kommun. Granarna återvinns och blir till klimatsmart fjärrvärme och företagen bidrar till välgörande ändamål i kommunen.

Vi önskar er alla En God Jul