Ny fakturautseende

Från och med den 1 juni har våra fakturor ett nytt, moderniserat utseende. Här är några av nyheterna.

Fakturaspecifikation på första sidan: Ingen mer bläddring! Alla viktiga detaljer hittar du nu direkt på första sidan av fakturan, över alla dina anläggningar om du har flera.

Graf över din energianvändning: Nu får du en grafisk presentation av din energianvändning, vilket gör det lättare att följa och förstå ditt användningsmönster.

Total elmix: Se hur den totala elmixen för det föregående året ser ut, direkt på fakturan. En enkel och snabb inblick i hur din el är producerad.

Samfakturering: Har du flera anläggningar? Inga problem! Nu visas alla dina anläggningar på en och samma faktura.

Vi hoppas att dessa förbättringar kommer göra det ännu smidigare för dig att hålla koll på din energiförbrukning och dina kostnader. Har du några frågor eller behöver hjälp med din nya faktura, tveka inte att kontakta oss.

Fakturans framsida

Kunduppgifter: Ditt kundnummer, fakturanummer, fakturadatum och fakturaadress.

Fakturadatum är datumet då fakturan skapades hos oss.

Betalningsuppgifter: Fakturans totalbelopp, förfallodatum, vårt bankgironummer, OCR-numret för din betalning och vilken faktureringsperiod beloppet avser. Vid pengar tillgodo eller lågt belopp visas en informationstext som talar om hur beloppet på din faktura kommer att hanteras.

Betalningsavi: I avin finns alla uppgifter du behöver för att betala din faktura, samt betalningsmottagare. Vid val autogiro så har du tillgång till uppgifterna på avin via Mina sidor. Har du autogiro dras pengar från ditt bankkonto på förfallodagen.

Ny fakturautseende 1.jpg

Fakturans baksida

Anläggning: Anläggningsadressen är platsen där din anläggning är lokaliserad. Anläggnings-ID är en unik 18-siffrig kod som berättar vilken anläggning som är din. Områdes-ID består av tre bokstäver och berättar var i Sverige din anläggning ligger. Beräknad årsförbrukningen baseras på din förbrukning under de senaste tolv månaderna.

Avtal: Information om ditt elhandelsavtal, elnätsavtal samt vilken säkring.

VB Elförsäljnings totala elmix: Diagrammet visar elens ursprung för vår samlade elförsäljning i Sverige. Den är till 100 procent spårbar med ursprungsgarantier till sol-, vind-, vatten-, och kärnkraft – inget kommer från fossila energikällor.

Förbrukning: Diagram över din energianvändning.

Specifikation elhandel: Elhandelskostnader

Specifikation elnät: Elnätskostnader

Ny fakturautseende 2.PNG

Ny fakturautseende 3.PNG