Hej, vill du tänka miljösmart?

Vill du också bidra till ett välgörande miljöändamål? Det vill vi.

Granreturen.jpg

 

Snart är det återigen dags för Granreturen!

Tillsammans med kommunens invånare kommer vi i samarbete med WBAB, LudvikaHem, Maserfrakt och undgdomarna i LudvikaHockey även i år att samla in så många julgranar som möjligt för att tillvarata energin av granarna och omvandla den till klimatsmart fjärrvärme.

Se evenemanget Granreturen här.

Vi uppmanar Ludvikaborna att ställa ut sin julgran vid sitt sorteringskärl senast lördag den 16 januari. Granarna hämtas sedan under söndagen av ungdomar från Ludvika Hockey. De insamlade julgranarna flisas senare och omvandlas till energi i form av klimatsmart fjärrvärme.

- De som bor i villa i kommunen ställer ut julgranen bredvid sitt sorteringskärl senast lördag den 16 januari så hämtar vi granarna under söndagen den 17 januari. Boende i lägenhet kan lämna sin julgran i en av våra containrar som vi ställer ut på olika platser i kommunen, säger Patrik Hahne Karlsson, driftchef på WBAB.

Granreturen skänker tre kronor per insamlad gran

–För varje insamlad gran skänker vi gemensamt tre kronor till ett välgörande miljöändmål här i kommunen. Ju fler granar vi samlar in, desto mer pengar kan vi skänka, berättar Christer Johansson, chef produktion hos oss på VB Energi.

Förra året gick bidraget till Stensvedens förskola i Ludvika som använde pengarna till mat och tillbehör till sina höns. Stensvedens förskola jobbar med miljö och natur på flera olika sätt och i  arbetet med barnen vävs hönsen in på ett naturligt sätt.

Containrarna kommer att finnas på följande platser:

Grängesberg, söndag den 17 januari

Hans Ingels plan vid stationen, cirka kl. 9–10 samt kl. 14–15

Ludvika, söndag den 17 januari

Notgården (parkeringen vid förskolan), cirka kl. 9–10

Högbergsskolan (parkeringen), cirka kl. 10.15–11.15

Folkets hus (parkeringen), cirka kl. 11.30–12.30

Marnäs torg, cirka kl. 13–14

Lasarettet (stora parkeringen), cirka kl. 14.15–15.15

Granreturen är möjlig tacke vare vårt samarbete med WBAB, LudvikaHem,  och MaserFrakt, samt LudvikaHockey.

Områden där julgranarna hämtas är innanför den röda linjen:

Ludvika tätort

Ludvika_tätort.jpg

Grängesberg

Grängesberg.jpg

Sök bidrag för nästa år

De som är intresserade av att söka Granreturen bidrag för nästa år kan kontakta Aiki Rillo via e-post: aiki.rillo@vbenergi.se eller på telefon 0240-876 33.

Flisfesten inställd

Det är tredje året i rad som Granreturen samlar in julgranar i Ludvika kommun. De föregående åren har avslutats med en Flisfest för allmänheten vid Väsmanstrand. På grund av rådande situation med covid-19 är dock årets Flisfest inställd.