VD till Västerbergslagens Elförsäljning

VB Energi är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Gå gärna in på vår hemsida www.vbenergi.se för ytterligare information. 

VB Energi söker en VD till Västerbergslagens Elförsäljning AB

Som VD för Västerbergslagens Elförsäljning AB och Chef för avdelningen Kunderbjudande erbjuder vi dig ett mycket betydande och spännande arbete. Rollen innebär att du är VD för dotterbolaget Västerbergslagens Elförsäljning AB som ingår i VB Energikoncernen. Du är operativt ansvarig och resultatansvarig för den legala verksamheten. Du rapporterar till bolagets styrelse som består av ledamöter från Vattenfall AB, VB Energi, Ludvika kommun och Fagersta kommun. Du rapporterar även till VB Energikoncernens VD som avdelningschef.

Ditt ansvar är att leda arbetet mot ställda verksamhetsmål i form av ekonomiska resultat, kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, driva ständiga förbättringar och säkerställa en effektiv verksamhet med hög klimat- och miljöprestanda. Du erbjuds stora möjligheter att bygga och förvalta goda relationer med kunder och intressenter. Du blir en nyckelspelare med fokus på energi, ledarskap, människor, förändring och utveckling inom energilösningar på VB Energis hemmamarknad.

Vem är du?

Du är en mycket god kommunikatör både muntligt och skriftligt, driven och trygg ledare i utmanande situationer med personlig mognad som vill utveckla verksamheten med kundens bästa i fokus. Som person är du prestigelös, ödmjuk, skapar värde och resultat tillsammans med andra. Du är van vid kundkontakter och att leda affärsförhandlingar med leverantörer och intressenter.

Du trivs i rollen att leda och utveckla medarbetare och verksamhet mot gemensamma mål i enlighet med våra kärnvärden; Aktiv, Positiv, Öppen och med ständigt fokus på Arbetsmiljö & Säkerhet. Du har ett intresse för samhällskontakter, marknad- och kundfrågor såväl som ett tekniskt intresse och en god förståelse för den verksamhet du ska leda. Som ledare är du tydlig, synlig och modig i enlighet med våra ledarskapskriterier.

Du har en akademisk bakgrund och erfarenhet från energibranschen och elhandel. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du behärskar engelska både skriftligt och muntligt. Det ingår resor i tjänsten.

Ansvarsområde

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att driva och utveckla VB Energis kunderbjudande för att öka kundtillfredsställelsen såväl som lönsamheten. Ditt ansvar innebär att på bästa sätt representera företaget, affärsplanering och operativt ansvar. Du har i rollen personalansvar för sex medarbetare. Du har ett ansvar för att säkerställa en försäljningskultur samt en tydlig struktur för att följa upp och hantera de risker som är förknippade med elaffären.

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Sista ansökningsdag är den 10 februari 2019

Du kan skicka din ansökan till jobb@vbenergi.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Malin Wallenberg VD VB Energi, malin.wallenberg@vbenergi.se

Fackliga representanter är Arne Löv Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se.

Varmt välkommen med din ansökan!