Systemförvaltare

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Läs mer här på vår hemsida för ytterligare information.

VB Energi söker en Systemförvaltare

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation och erbjuder nya produkter och tjänster till våra kunder. Du får en nyckelroll i att förvalta, utveckla processer, nya arbetssätt och nya funktioner för att stödja verksamhetens behov. Du ingår i avdelningen Ekonomi och IT tillsammans med 6 kompetenta kollegor och rapporterar till avdelningschefen. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst.

Du kommer att ansvara för:

  • Systemförvaltning för kundsystem och leverantörskontakterna kopplat till dessa.
  • Databaser (SQL) – stödja organisationen med rapportunderlag
  • Systemintegrationer
  • Processen för fakturering

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning som systemvetare eller motsvarande erfarenhet
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från ett eller flera områden: Systemförvaltning, Business intelligence, systemintegration
  • Förmågan att se helheten och en hög grad av systemtänkande
  • Förmågan att kommunicera på svenska och engelska obehindrat
  • Förmåga att driva arbete självständigt och samarbeta med samtliga verksamhetsgrenar

Det är meriterande om du

  • Har tidigare erfarenhet från energibranschen, närliggande branscher eller erfarenhet från konsultföretag

Vi erbjuder

En roll på ett mindre företag där du får möjlighet att se helheten och utvecklas inom flera kompetensområden. Du får driva både förvaltning och utveckling, där verksamhetens behov omsätts till funktionellt systemstöd - med fokus på smidiga processer och ökad grad av automatisering. Du kommer spela en nyckelroll för oss då energimarknaden förändras och vi får nya möjligheter med den kommande elhandlarcentriska marknadsmodellen.

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag: den 18 augusti 2019

Du kan skicka din ansökan till jobb@vbenergi.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande Avdelningschef Ekonomi och IT Christer.Larsson@vbenergi.se

Fackliga representanter är Lars Wahlsten Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information se här på vår hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!