Key Account Manager

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Mer inofmration om företaget hittar du här på vår hemsida. 

VB Energi söker en Key Account Manager

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation och erbjuder nya produkter och tjänster till våra kunder. Vi breddar vårt utbud av energilösningar där du får en nyckelroll i att utveckla och ta dessa ut på marknaden genom nära samverkan med nya och befintliga kunder. Du ingår i avdelningen Kunderbjudande tillsammans med sex kompetenta kollegor och rapporterar till avdelningschefen. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst.

Du kommer att ansvara för:

 • Försäljning av samtliga befintliga produkter och tjänster till företagsmarknaden
 • Utveckling av nya produkter och tjänster inom energilösningar
 • Att driva våra digitaliseringsinitiativ i kundgränssnittet
 • Kundkommunikation och kundaktiviteter

Vi söker dig som har:

 • Universitetsexamen i Industriell Ekonomi eller motsvarande
 • Minst 1 års arbetslivserfarenhet inom försäljning av tekniska produkter och tjänster
 • Mycket goda system och it kunskaper
 • Ledaregenskaper såsom tydlig, synlig och modig

Det är meriterande om du

 • Har tidigare erfarenhet från energibranschen eller närliggande branscher
 • Erfarenhet från konsultföretag
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Sista ansökningsdag: är den 10 mars 2019

Du kan skicka din ansökan till jobb@vbenergi.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Malin Wallenberg VD VB Energi, malin.wallenberg@vbenergi.se

Fackliga representanter är Arne Löv Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen. Mer information hittar du här på vår hemsida. 

Varmt välkommen med din ansökan!