Elkraftsingenjör

VB Energi är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Dotterbolaget Västerbergslagens Elnät AB äger och driver ett region- och lokalnät i södra Dalarna och norra Västmanland. Sammanlagt har vi cirka 26 500 kunder och transporterar el motsvarande 1 TWh. 

Västerbergslagens Elnät AB söker en Elkraftsingenjör

Vi erbjuder dig en roll som Elkraftsingenjör inom VB Energikoncernen där du bidrar till en fossilfri framtid genom att säkerställa en utmärkt leveranskvalitet. Du ingår i Drift och Anläggningsavdelningen som ansvarar för Drift, underhåll samt nyanläggning av ledningar och stationer mellan 0,4 – 130 kV.

Ditt arbetsområde som Elkraftsingenjör

Innebär att du ska planera och projektera för förekommande verksamhet inom eldistributionsnät, både nybyggnations- och underhållsprojekt på spänningsnivån 0,4-130kV.

I befattningen Elkraftsingenjör ingår framtagning av tekniska lösningar, markägarkontakter, nätberäkningar, arbetsmiljöfrågor, ekonomiska kalkyler, kontakter med kunder och myndigheter, dokumentation och uppföljning, ta fram underlag för offerter och anbud. Aktivt bidra till utveckling av och förbättring av rutiner, processer, system och tekniska lösningar inom elnätsbolaget.
Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Utbildning och erfarenhet

 Universitets eller högskoleutbildning med inriktning elkraft
 Minst 3 – 5 års relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis från energibranschen
 Mycket goda kunskaper i elnätsprojektering
 Grundläggande kunskaper i ekonomi och beställarkompetens
 Du är positiv, aktiv, öppen och sätter alltid säkerheten främst
 Du har lätt för att samarbeta och har goda kunskaper inom IT
 Du talar och skriver flytande både på svenska och engelska
 Körkort B fordras

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige.
Sista ansökningsdag:  7 januari 2019.

Du kan skicka din ansökan till jobb@vbenergi.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta Chef drift och anläggning Peter Ydersten 0240-876 26 peter.ydersten@vbelnat.se
Fackliga representanter är Arne Löv Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Då tjänsten är säkerhetsklassad genomförs en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen före anställning. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se.
Varmt välkommen med din ansökan!