Chef Nätmarknad

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. VB Energis dotterbolag VB Elnät äger, underhåller och upprätthåller driften av 270 kilometer regionledningar, 2 800 kilometer distributionsledningar, 918 nätstationer och 21 fördelningsstationer. Distributionen sker i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommuner, förutom Smedjebackens tätort. I VB Elnäts ledningar transporteras årligen drygt 1TWh till industrier, företag, villor och lägenheter. Vi har drygt 28 000 lågspänningskunder och cirka 50 högspänningskunder. Mer inofmration om företaget hittar du här på vår hemsida. 

VB Elnät söker en Chef Nätmarknad

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder. Som Chef Nätmarknad har du budget och personalansvar för ca 8 kompetenta medarbetare och rapporterar till VD VB Elnät. Du delar våra principer om att vara Aktiv, Positiv, Öppen och sätter alltid Säkerheten främst. Du leder dina medarbetare genom att vara tydlig, synlig och modig.

Du kommer att ansvara för:

 • Nätreglering och uppföljning av kapitalbas
 • Övervakningsplan och åtskillnadsregler
 • Alla typer av anslutningsärenden
 • Ellagstiftning, tekniska riktlinjer och elsäkerhet
 • Nätberäkningar och systemunderhåll
 • Elinstallationsregler och kontakt med elinstallatörer
 • Myndighetskontakter och myndighetsrapportering
 • Omvärldsbevakning och kundkommunikation
 • Nättariffer och kundavtal
 • Kartdokumentation och scheman

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsexamen eller motsvarnade
 • Minst 5 års erfarenhet inom elnätsverksamhet eller motsvarande
 • Minst 5 års ledarerfarenhet
 • Mycket goda system och it kunskaper

Det är meriterande om du

 • Har tidigare erfarenhet från energibranschen eller närliggande branscher
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Sista ansökningsdag: är den 10 mars 2019

Du kan skicka din ansökan till jobb@vbenergi.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Malin Wallenberg VD VB Elnät, malin.wallenberg@vbenergi.se

Fackliga representanter är Arne Löv Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen. Mer information hittar du här på vår hemsida. 

Varmt välkommen med din ansökan!