VBEnergi
Tipsa


Ska du flytta?

Du vet väl att  du kan teckna nytt elavtal eller flytta med ditt befintliga.
Har du redan ett elavtal hos oss som du är nöjd med kan du ta med det till din nya adress. Ring oss på 0771-98 70 00 så hjälper vi dig med det. Om du hellre vill teckna ett nytt avtal hjälper vi dig med det också – oavsett om du är kund hos oss idag eller inte. 

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FLYTTAR
När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera i din nya bostad. Det gäller oavsett om du har gjort en flyttanmälan och anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket. Även om du gör ett namnbyte, adressändring eller annan ändring till Skatteverket, kom ihåg att meddela detta också till oss eftersom vi inte får något besked om ändringen med automatik från myndigheterna.

1. Teckna elnätsavtal
Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal
Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag. Av elhandelsföretaget köper du den el du faktiskt förbrukar i ditt hem, dvs. allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad
När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig för elen i den bostaden längre så behöver du säga upp ditt elnätsavtal. En viktig åtgärd i klass med flyttanmälan, adressändring och hemförsäkring på nya adressen.

Vi behöver din flyttanmälan för inflyttning eller utflyttning senast 14 dagar innan du flyttar. Uppgifterna som är markerade med stjärna (*) är obligatoriska för att din flyttanmälan ska kunna registreras i tid. Om du glömmer att fylla i någon uppgift kan det innebära att ditt ärende försenas.
Har du även fjärrvärme glöm inte att anmäla det samtidigt via Kundservice 0771-98 70 00 eller via e-post info@vbenergi.se

Tänk på att vi kan komma för att slå av elen när som helst under den angivna flyttdagen.

Har du behov av el – om du till exempel behöver städa – under flyttdagen ska du ange nästa dag som flyttdag.

Behandling av din personuppgifter

VB Elnät behandlar personuppgifter som lämnas på denna sida för att hantera flyttärenden som begärs. För att detta ska vara möjligt kommer de uppgifter som lämnas här även att behandlas av VB Energi som är personuppgiftsbiträde (företag som behandlar informationen för vår räkning). Uppgifter som samlas in sparas då det finns stöd i gällande dataskyddslag.
För mer information om hur VB Energi behandlar personuppgifter och hur man kan åberopa sina rättigheter enligt gällande dataskyddslagstiftning, Intergritetspolicy.
Dataskyddskoordinator för VB Energi kan nås via e-post på dpc@vbenergi.se eller telefon 0240-876 00. Frågor rörande VB Energis personuppgiftsbehandling kan ställas till vårt dataskyddsombud eller via det allmänna kontaktformuläret på hemsidan.

Tipsa en vän