VBEnergi
Tipsa
 • berget.png

  berget.png

 • gatan.png

  gatan.png

 • pulka_kallbotten.JPG

  pulka_kallbotten.JPG

 • sunnansjo.JPG

  sunnansjo.JPG

 • vintertrad_kallbotten.JPG

  vintertrad_kallbotten.JPG

Ändrad energiskatt från 1 januari 2018

Från 1 januari 2018 har Riksdagen beslutat att den nya energiskatten är 33,1 öre/KWh (41,38 öre/kWh inklusive moms). Skattesatsen gäller för alla, oavsett om du är konsument eller näringsidkare. Energiskatten faktureras av ditt elnätsföretag.

När du gör en felanmälan

Om du får problem med el eller fjärrvärme gör du felanmälan till vår driftcentral på 020-98 70 00.
Från och med 1 januari 2018 tar vår driftcentral emot felanmälningar gällande strömavbrott, drift-störningar under dagtid på helgfria vardagar. På övrig tid blir du vidarekopplad till vår samarbetspartner Vattenfall Eldistribution som vidarehanterar felanmälan åt oss.
Till driftcentralen ringer du även om du ser någon skadegörelse eller något som inte verkar vara i sin ordning på någon av våra anläggningar, nätstationer, dammar, kraftstationer mm. 

Energiskatteflytten från
elhandel till elnät

Riksdagen har beslutat att från 1 januari 2018 fakturerar ditt elnätsföretag dig för energiskatten på el. Tidigare har denna skatt fakturerats av ditt elhandelsföretag. Det innebär inga ökade kostnader för dig – bara en förflyttning! 

​Läs mer om energiskatten här

Fagerstabor får nya elmätare

Vi kommer att starta det nya året med att byta ut 7000 elmätare till smarta elmätare i Fagersta. Alla VB Elnäts kunder med max 63A som huvudsäkring kommer att få en ny smart elmätare. Förutom att leverera mätvärden /timme, mäter den även elproduktion och spänningskvalitet dessutom registreras avbrott i elleveransen.

Läs hela pressmeddelandet här

 

Change of electricity meter​
Beddelka qalabka cabbirka

Bruksanvisning för Omnipower elmätare​

 

Elnätspriser 2018

Prisjustering av elnätspriser från 
och med 1 januari 2018

​Justerade elnätspriser

Övervakningsplan

Enligt lagkrav ska varje elnätsföretag ha en övervaknings-plan för elnätsverksamheten som reglerar att företaget agerar opartiskt och neutralt gentemot samtliga elhandelsföretag och elproducerande företag. Rapport inskickas till Energimarknadsinspek-tionen årligen.

Här kan du läsa om rapport övervakningsplan 2016

 

För elinstallatör

Här har vi samlat information och material som är till för dig som är elinstallatör i vårt nätområde

Mer information för elinstallatör

Tipsa en vän