VBEnergi
Tipsa
 • berget.png

  berget.png

 • gatan.png

  gatan.png

 • pulka_kallbotten.JPG

  pulka_kallbotten.JPG

 • sunnansjo.JPG

  sunnansjo.JPG

 • vintertrad_kallbotten.JPG

  vintertrad_kallbotten.JPG

Installation av elmätare i Fagersta

På grund av den rikliga mängden snö i vinter har det varit problem med framkomligheten till framförallt sommarstugor med oplogade vägar. Vi kommer därför att senarelägga installationen av ca 300 mätare söder och nordväst om Fagersta. Dessa kunder kommer att få ett nytt aviseringsbrev om några veckor när snön smält undan.

Hantering av ärenden i Elarbeten 
upphör 28 februari!

Klockan 17.00 onsdag den 28 februari stängs den nuvarande självbetjäningstjänsten Elarbeten ned. Det innebär att du som installatör inte längre kan logga in och administrera dina ärenden hos VB Elnät. Den 5 mars klockan 08.00 öppnar vi istället den nya tjänsten Installatörsportalen. 

​Läs mer om vår nya Installatörsportal


Energiskatteflytten från
elhandel till elnät

Riksdagen har beslutat att från 1 januari 2018 fakturerar ditt elnätsföretag dig för energiskatten på el. Tidigare har denna skatt fakturerats av ditt elhandelsföretag. Det innebär inga ökade kostnader för dig – bara en förflyttning! 

​Läs mer om energiskatten här

Fagerstabor får nya elmätare

Vi kommer att starta det nya året med att byta ut 7000 elmätare till smarta elmätare i Fagersta. Alla VB Elnäts kunder med max 63A som huvudsäkring kommer att få en ny smart elmätare. Förutom att leverera mätvärden /timme, mäter den även elproduktion och spänningskvalitet dessutom registreras avbrott i elleveransen.

Läs hela pressmeddelandet här

 

Change of electricity meter​
Beddelka qalabka cabbirka

Bruksanvisning för Omnipower elmätare​

 

Elnätspriser 2018

Prisjustering av elnätspriser från 
och med 1 januari 2018

​Justerade elnätspriser

Övervakningsplan

Enligt lagkrav ska varje elnätsföretag ha en övervaknings-plan för elnätsverksamheten som reglerar att företaget agerar opartiskt och neutralt gentemot samtliga elhandelsföretag och elproducerande företag. Rapport inskickas till Energimarknadsinspek-tionen årligen.

Här kan du läsa om rapport övervakningsplan 2016

 

För elinstallatör

Här har vi samlat information och material som är till för dig som är elinstallatör i vårt nätområde

Mer information för elinstallatör

Tipsa en vän