VBEnergi
Tipsa
 • familj.png

  familj.png

 • front_fors2.jpg

  front_fors2.jpg

 • gula_blommor.jpg

  gula_blommor.jpg

 • jordgubbar.jpg

  jordgubbar.jpg

 • midsommarblomster.jpg

  midsommarblomster.jpg

 • nyckelpiga.jpg

  nyckelpiga.jpg

 • vi_tanker_pa_framtiden.jpg

  vi_tanker_pa_framtiden.jpg

 • laddskylt.jpg

  laddskylt.jpg

Ny lag gällande telefonförsäljning
från 18-09-01

Blir du uppringd av en telefonförsäljare som erbjuder ett elavtal ska du alltid få avtalserbjudandet skriftligt efter telefonsamtalet. Därefter läser du igenom erbjudandet i lugn och ro, och signerar det om du vill. Signerar du inte, finns inget gällande avtal. Det är alltså inte längre möjligt att ingå avtal muntligen vid telefonförsäljning.

Läs mer på Konsumentverkets hemsida

Vi vill veta vad du tycker

Just nu genomför vi på VB Energi en kundundersökning. Under september och oktober månad kanske det är just du som blir uppringd för en intervju med frågor angående VB Energi. Dina synpunkter är oerhört viktiga för vårt utvecklingsarbete och vi är mycket tacksamma om du vill delta i undersökningen. Intervjun tar ca 5 minuter i anspråk och du är självfallet helt anonym. Vår samarbetspartner för marknadsundersökningar är Supportföretaget TMJ Group AB.


Så behandlar vi dina personuppgifter

För oss har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och korrekt sätt. Därför välkomnar vi GDPR (General Data Protection Regulation) - en ny EU-förordning som börjar gälla 25 maj. Vi har tagit fram en integritetspolicy som bl.a. beskriver hur och varför vi behandlar dina uppgifter. Du behöver inte göra något, men läs gärna vår integritetspolicy.

 

​Läs vår Integritetspolicy

 

Fortsatt höga elpriser

Den fina sommaren har gjort att det är väldigt torrt och låg fyllnadsgrad i vattenmagasin. Detta har gjort att elpriserna stigit. Vårt rörliga pris i juli var det högsta vi haft på över sju år. Den höga temperaturen har även gjort det varmt i sjöar och hav. Detta har  dock även medfört att kärnkraft nu tvingats minska produktion på grund av att det är för varmt i havet vilket påverkar deras  kylnings-förmåga.

Vill du fördjupa dig ytterligare i vilka faktorer som påverkar elpriset kan du läsa mer på www.ei.se. De publicerar veckovis en rapport om läget på elmarknaden.

För elinstallatör

Här har vi samlat information och material som är till för dig som är elinstallatör i vårt nätområde

Mer information för elinstallatör

Installation av elmätare är nu i etapp 3

Första etappen var i Ludvika tätort följt av Fagersta som nu är klar och vi går in i etapp 3 som är den sista landsbygdsetappen. Totalt har vi nu bytt 16872 hushållsmätare och 374 nätstationsmätare.

Change of electricity meter​
Beddelka qalabka cabbirka
Bruksanvisning för Omnipower elmätare​

 

 

Övervakningsplan

Enligt lagkrav ska varje elnätsföretag ha en övervaknings-plan för elnätsverksamheten som reglerar att företaget agerar opartiskt och neutralt gentemot samtliga elhandelsföretag och elproducerande företag. Rapport inskickas till Energimarknadsinspek-tionen årligen.

Här kan du läsa om rapport övervakningsplan

Tipsa en vän